De Boomgaard

We beginnen met de renovatie van onze boomgaard, met een unieke twist: een natuurlijke verwildering zonder chaos. Samen streven we naar een evenwicht tussen wild en prachtig. Volg mijn blog voor de betoverende reis van onze boomgaard naar een weelderig, natuurlijk paradijs.

Fruitboomgilden: Natuurlijke Samenwerking voor Gezondere Bomen 🌳🌼

In mijn boomgaard, waar mijn appelbomen het afgelopen jaar worstelden met schimmels en bladverlies, ben ik begonnen met fruitboomgilden. In de boomspiegels groeien nu roomse kervel, longkruid, lievevrouwebedstro, slangenlook, venkel, maggiplant, sleutelbloem, en verschillende bessenstruiken zoals aalbessen en kruisbessen.

Deze planten vormen samen een natuurlijke ecosfeer die de gezondheid van mijn fruitbomen ondersteunt. Kruiden trekken nuttige insecten aan, terwijl bodembedekkers onkruid onderdrukken en de bodem vruchtbaar houden. Uiensoorten houden de schimmels uit de bomen. Het is een harmonieuze manier om te tuinieren zonder het gebruik van chemicaliën.

Deze tuinmethode is niet alleen goed voor de bomen, maar ook voor de biodiversiteit. Vogels fladderen rond, bijen zoemen vrolijk, en het geheel straalt rust uit.

Het is geweldig om te zien hoe deze natuurlijke samenwerking bloeit en gedijt. Laat de natuur haar gang gaan en geniet van een overvloedige, duurzame oogst! 🌿🍎 #FruitboomGilden #NatuurlijkeTuin #DuurzaamTuinieren

Eerste stappen naar tuinvernieuwing: Quick wins en natuurlijke boomgaardtransformatie

Heb je vragen of behoefte aan advies voor je eigen tuin?

Stuur me gerust een persoonlijk bericht; ik sta klaar om je verder te helpen. Samen kunnen we onze tuinen tot bloei laten komen!

Moodboard